Simon & Patricia (Kreta 2008)

"Als ik trouw, dan met een dikke buik"

Dus toen mijn vrouw eenmaal in blijde verwachting was heb ik een aanzoek gedaan.

Maar dan, trouwen, hoe en wat, waar?

Kleinschalig of een grote receptie?

Met sleep en smoking, of eens iets heel anders?

We waren het er beiden snel over eens dat we een kleinschalige bruiloft wilden, de ouders, mijn zus en zwager en onze beste vrienden.

Maar om nu met dit gezelschapje in de raadszaal van het lokale gemeentehuis enkele stoelen te bezetten paste niet bij ons beeld van een kleinschalige bruiloft.

Ook zou het moeilijk worden om niet anderen uit te nodigen.

Dus dat zou het in ieder geval niet worden.

Terwijl wij ons hiermee bezig hielden ontstond het plan om te trouwen op de plek waar onze liefde is ontstaan, op Kreta, in Chersonissos.

Nu zijn wij van het spijkers met koppen slaan en zodra dit plan ontstaan was zijn we meteen informatie gaan inwinnen over de mogelijkheden van trouwen in het buitenland.

Dit lijkt eenvoudiger dan het is.

Er zijn reisorganisaties die alles voor je regelen, zo groots als je zelf wilt, met vier of vijf sterren hotel, alle familie mee, een soort trouw-excursie op vakantie.

Precies wat wij niet wilden.

Misschien moesten we het plan maar laten varen en iets leuks in Nederland zoeken……

Toen kwamen we op het spoor van degrieksebruiloft.nl en meteen de eerste mailwisseling met Brigitte stemde ons vrolijk.

Dit leek aan te sluiten bij datgene wat we in gedachten hadden.Een bezoek aan Brigitte, voor een eerste kennismaking, bevestigde dat.

Een fijne persoonlijke benadering, niets moet alles mag, het is jullie dag en die gaan we invullen zoals jullie dat willen zal andere stellen bekend in de oren klinken.

En het werd onze dag, alles wat we ons ervan voorgesteld hadden en meer.Samen met ouders, schoonouders en mijn zus, haar man en de kinderen op Kreta de mooiste dag van mijn leven tot dan toe.*

De aftrap was een gezamenlijk uitgebreid ontbijt op het terras van Oliva Restaurant boven ons appartementencomplex (asterias village), met uitzicht over Chersonissos en zee.

Een prachtige setting waarin de eerste spanningen door het uitzicht en het heerlijke ontbijt naar de achtergrond werden verdreven.Na het ontbijt hebben we plaats gemaakt in ons schema voor een uitgebreide fotosessie, waarvan de foto's schitterend geworden zijn.Hiermee zetten we meteen de trend voor de dag, we wilden alles rustig aan, geen gehaast van locatie naar locatie, geen strak tijdschema.

Hierna begaven wij ons naar het gemeentehuis van Chersonissos alwaar de Loco-Burgemeester zich bereid had gevonden om ons in de echt te verbinden.Dat maakte de dag zo mogelijk nog mooier aangezien de loco nog nerveuzer was dan wij.Het was hem een grote eer dat wij Nederlanders zijn gemeente hadden uitgekozen om te trouwen.Hij deed erg zijn best en het was bijna een voldoening om hem uit zijn spanning te verlossen met een instemmend Ne.

Hierna begaven wij ons naar een terrasje dat heel pittoresk midden in zee leek te liggen voor een glaasje champagne en een overheerlijk taartje.Hier lieten wij onze gasten achter voor wederom een fotoshoot, maar nu in de haven en aan het strand.Aan de ene kant niet heel erg origineel, maar het leverde wel erg mooie plaatjes op en daar gaat een fotoshoot uiteindelijk om.Hierna een rustmoment ingebouwd, waarin iedereen lekker een paar uur de eigen tijd kon invullen.Even lekker liggen, zwemmen of rondlopen.Even niks, relaxen, rustig de tijd nemen.

En pas 's avonds weer samenkomen voor een diner met mezès, overvloed troef in een ontspannen setting.Al met al een buitengewoon relaxte dag, uitstekend georganiseerd door "De Griekse Bruiloft" Brigitte heeft onze wensen weten te vertalen en ervoor gezorgd dat de dag zelfs nog beter en mooier is verlopen dan dat wij ons hadden voorgesteld.

Inmiddels zijn we enkele maanden verder en zijn we de trotse ouders van een wolk van een dochter.Haar geboorte heeft ervoor gezorgd dat de dag van onze griekse bruiloft nu met stip op de 2e plaats staat als mooiste dag van mijn leven.

Simon en Patricia

Simon en Patricia (N-O Kreta 2008)