Martin & Jolanda (Samos 2010)

De Griekse Bruiloft 17 juni 2010 Samos

Familie van der Honing

Mijn vriend en ik wilden gaan trouwen maar wisten niet zo goed wat we wilden.

We zijn op het idee gekomen om in Griekenland te trouwen, doordat we wat anders wilden dan het standaard scenario dat we vaak genoeg meegemaakt hebben in Nederland.

We wilden een relaxte dag waarbij we niet al te strak aan een tijd gebonden waren.

Ik ben op Google gaan zoeken op internet en vond ‘de Griekse bruiloft’ en we hebben toen een afspraak gemaakt met Brigitte. Dit was ons zo goed bevallen dat we meteen hadden besloten dat we hiervoor wilden gaan.

We hadden meteen voor ogen dat we op Samos wilde trouwen in Pythagorion want hier waren we 7 jaar geleden ook geweest en dat is ons nog het meest bijgebleven.

We hebben wel meerdere eilanden bezocht van Griekenland en deze waren ook allemaal erg mooi, maar dit vonden we toch de mooiste en we kregen te horen van Brigitte dat de

loco burgemeester de ceremonie hier op locatie kon doen, dus op het strand of in een mooie tuin was het idee.

Toen we dit bekend hadden gemaakt aan onze familie en vrienden waren ze allemaal erg enthousiast en al gauw kwamen we erachter dat er meer mensen mee wilden dan we gedacht hadden en dit vonden wij erg leuk.

In totaal gingen er 26 personen mee dus was een aardig geregel met het boeken van vakantie en bus om ons te vervoeren naar het vliegveld Schiphol maar dit was het zeker waard.

Op 15 juni 2010 om 01:45 stond onze bus klaar in Wormerveer om ons en de gasten op te halen om weg te brengen naar Schiphol dit was zeker erg gezellig want je merkte dat de vakantie al begon in de bus.

We kwamen op dinsdag 15 juni 2010 aan om 09:30 en konden de bus in stappen en binnen 10 minuten waren we in ons hotel Kouros Bay we werden met open armen ontvangen en dit voelde erg prettig. Ook onze begeleidster Bernadette Koster was aanwezig. Brigitte kon ons ter plekke niet begeleiden ´┐Żomdat zij in dezelfde periode op een ander Grieks eiland zat.

(dit wisten we van te voren)

We gingen na aankomst gelijk op pad met Bernadette en onze dochter Tess bleef bij mijn vader en stiefmoeder zodat wij alles konden regelen.

We reden naar het gemeentehuis om in ondertrouw te gaan, aansluitend hebben we wat gedronken in het haventje van Pythagorion om wat dingen te bespreken en de dag door te nemen met Bernadette. Vervolgens door naar het restaurant Faros, waarvoor we van te voren al hadden gekozen (website bezocht) en alleen nog het menu moesten bespreken.

Daarna gingen we terug naar het Hotel om een lekkere duik in het zwembad te nemen en ons te vergezellen bij onze dochter om de rest van de dag te relaxen.

Ik moest alleen nog de volgende ochtend langs bij de kapster en de bloemist om wat dingen af te spreken voor donderdag de 17e.

Die dag hebben we alles afgerond…dus de grote dag kon beginnen.

We gingen in de ochtend eerst lekker ontbijten met zijn allen en daarna ging ik met Bernadette naar de kapper en Martin mijn aanstaande, ging lekker zwemmen met Tess.

Toen ik terug kwam ging ik gelijk de kamer in van mijn stiefmoeder en vader voor de voorbereidingen, met de hulp van een goede vriendin Ina.

Eerst mijn dochter aangekleed en daarna was ik aan de beurt. Martin zat in de kamer naast mij bij zijn ouders zich om te kleden.

We hadden de ceremonie in het binnenplaatsje van het hotel en het personeel en Bernadette waren in de ochtend al druk bezig geweest om alles heel mooi te versieren.

We gingen eerst foto’s maken om het hotel en toen met de gehele groep op de foto en toen kwam de locoburgemeester die de ceremonie zou doen.

De ceremonie duurde niet lang maar dat was ook niet erg want we hadden de heetste dag van de week uitgekozen, 40 graden!

Daarna dronken we champagne met wat authentieke Griekse hapjes.

Vervolgens gingen wij op stap met de fotograaf . Bernadette kwam erachteraan met mijn schoonvader die alles filmde.

We gingen bij een klooster en een fort en daarna bij het haventje van Pythagorion.

Daarna terug naar het hotel en lekker kleding uit en een duik in het zwembad.

De rest van de dag relaxen en s’avonds lekker eten dus al met al een super relaxte dag!

We hebben enorm genoten en vooral van de mentaliteit van de Grieken over het feit, dat zij zoveel voor ons hebben betekend om onze trouwerij volmaakt te maken.

Wij hadden ons niks beters kunnen wensen. Bedankt!

Namens onze grote groep en natuurlijk vanuit onszelf willen we Brigitte en Bernadette bedanken voor alles wat ze voor ons hebben gedaan.

Groeten,

Jolanda van der Honing (Mijn man Martin & dochter Tess)

Martin en Jolanda (Samos 2010)