Larissa & Pieter (Skopelos 2011)

'Een trouwdag om nooit te vergeten en een ervaring die bij iedere aanwezige in het geheugen gegrift staat' zijn zijn de woorden die de rode draad vormen van onze trouwdag op Skopelos. Een ontzettend mooie belevenis en een aanrader voor iedereen die een zeer intieme en speciale trouwerij wilt hebben. Woorden schieten tekort om deze bijzondere en speciale belevenis te omschrijven, maar we zullen ons best doen het te vertalen.

Door te googelen hebben we de site van Brigitte gevonden en na een eerste kennismaking kwamen we snel tot de conclusie dat een bruiloft in Griekenland een wens werd wat ons beiden enorm aantrok. Brigitte had een hoop onduidelijkheid weggenomen en meegedacht om hetgeen wat wij voor ogen hadden te kunnen realiseren. Na een tijd kwam zij met de tip om ons huwelijk te laten plannen door Daphne Timmers die Brigitte had leren kennen en op Sklopelos woonachtig en getrouwd is. In eerste instantie vond ik dat eng, want ik kende Daphne niet en bij mij geldt doorgaans onbekend maakt onbemind. dat was echter totaal niet nodig, want ook Daphne bleek na aankomst in Skopelos en enorm leuk en warm persoon te zijn, die onze wensen tot in de punten heeft weten te organiseren.

We warener met een groepje van totaal 21 personen en zijn getrouwd op 7 juli. Ons uitgangspunt was dat er een ongedwongen sfeer moest hangen en iedereen er een goede herinnering aan zou overhouden. Dat is meer dan gelukt. Skopelos bleek een prachtig eiland te zijn met veel mogelijkheden en met de ondersteuning van Daphne mooier en intenser dan we ooit hadden kunnen bedenken of voorstellen, zelf onze dromen konden er verreweg niet aan tippen.

De dag begon met een boottocht waarbij we met een prachtige boot het water op gingen en een halve dag hebben gevaren en de mooie eilanden rondom Skopelos gingen bezichtigen, waarbij we een heerlijk lunch kregen en een duik in het water konden nemen. Daarna had iedereen even pauze en de mogelijkheid zich klaar te maken voor de huwelijksvoltrekking. Vanuit het appartement vertrokken we lopend met de stoet naar de andere kant van Skopelos stad waar we wat trappen moesten beklimmen, maar vervolgens een plek hadden waar de huwelijksvoltrekking zou plaatsvinden, waar we zouden eten en de avond met Griekse dansers zouden afsluiten. Met zweet op de rug kwamen we aan op plaats van bestemming bij 'Thalassa's bar', maar het uitzicht over zee en de zonsondergang die ons stond op te wachten het zweten meer dan waard was.
De burgemeester was gearriveerd en na even bijgekomen te zijn vond de ceremonie plaats. Vervolgens heerlijk gegeten van het eten van restaurant 'the Garden' die de hitte hadden getrotseerd en het eten hadden bovengebracht. Onder het genot van een cocktail, een prachtig ondergaande zon en heerlijk eten met de dierbaren bijeen konden we bijkomen van de dag. Als afsluiting kwamen er twee mannen die Griekse dansen lieten zien en de menigte opzweepte. Zij en wij konden er geen genoeg van krijgen.
Uiteindelijk is iedereen moe en voldaan terug gegaan naar het appartement.

Ik was degene die erg angstig was over het niet hebben van controle, want vrijwel alles werd pas geregeld toen we al ter plaatse in Griekenland waren, want achteraf gezien waren de angsten totaal overbodig. Zowel Brigitte als Daphne zijn vrouwen die alles goed en professioneel organiseren, naar de wensen luisteren en niets opdringen! Kortom, wij raden het iedereen aan!

Larissa en Pieter

Larissa en Pieter (Skopelos 2011)