Jasper & Diana (Samos 2009)

Samos

Wij Diana en Jasper hadden gekozen voor een geheime en rustige bruiloft op het mooie eiland Samos te Griekenland en zo is het ook allemaal gegaan.

Begin februari met Brigitte van Rijn van “de Griekse bruiloft” in contact gekomen en onze wensen besproken, hetgeen in het geheel allemaal mogelijk was.

Brigitte gaf ons een lijst mee van te regelen documenten en voorwaar er komt heel wat voor kijken voordat je alles bij elkaar hebt.

Brigitte heeft de vertalingen verzorgd, alle documenten opgestuurd, telefonisch afspraken geregeld en op een gegeven moment het licht op groen gezet. Wij konden op vakantie en tevens gaan trouwen op Samos.

Na eerst even lekker van de zon te hebben genoten zijn we richting gemeentehuis in het dorpje Marathokampos gestapt en aldaar werden we door iedereen plezierig en prettig geholpen, zelfs de burgemeester was op de hoogte gebracht en alles zou goed komen, wees gerust op 03-06-09 om 12.15 uur zou de burgemeester de huwelijksceremonie komen afhandelen bij het restaurant Lekatis van eigenaar Nicos Lekatis in het authentieke vissersplaatsje Ormos.

Na de huwelijksceremonie hebben we heerlijk geluncht bij restaurant 'Lekatis', waarna we met onze getuigen Joke en Theo in en rond het dorpje Ormos nog wat foto’s hebben gemaakt. Daarna heerlijk bij het zwembad gelegen (wat lekker, geen verplichtingen etc).

In de avond weer naar Ormos met onze getuigen en aldaar was duidelijk wat onze tafel was, Nicos had al een foto ontwikkeld en voor bloemen zorg gedragen, de tafel was voor Griekse begrippen een plaatje.

Heerlijk vis gegeten (dat kunnen ze daar als de beste) en na afloop met een heleboel lokale Grieken gezellig feest gevierd, allemaal spontaan ontstaan en dat is toch wel het leukste.

De volgende dag naar het gemeentehuis om wat papieren te tekenen en toen door naar Samos stad om bij de prefect nog wat benodigde stempels op te halen, wederom was een ieder op de hoogte en had Brigitte van Rijn het allemaal weer keurig geregeld.

Maanden later hebben we tijdens een tuinfeest alle familie op de hoogte gebracht, een complete verrassing voor een iedereen.

Wij hebben het allemaal op deze manier willen doen en met de hulp van “De Griekse bruiloft” is dit helemaal goed gekomen. We kunnen dan ook een ieder aanraden om het ook op deze manier te doen, heerlijk relaxed en zonder verplichtingen. Wij hebben een top dag gehad, één waar we nog graag aan terug denken.

Diana en Jasper

Jasper en Diana (Samos 2009)