Irene & Voja (Naxos 2009)

Mooie stranden-zonnig Naxos

Wij wonen niet eens (meer) in Nederland, maar in Athene. Toch was het heel belangrijk voor ons om op onze huwelijksdag geen stress en zorgen te hebben. We kennen namelijk het Griekse systeem! Ok, papierwerk kunnen we zelf regelen, maar de ceremonie en alles eromheen voor de trouwdag zelf…. Hoe gaan we dat regelen?! We wilden niet in een stadse omgeving trouwen en zeker niet “volgens de Griekse tradities”, maar in het klein, het liefst met blote voeten op een strand!

Gelukkig vond ik Brigitte! Ze is niet alleen een fantastisch organisator, maar ook een zonnetje die je bij aankomst op ‘het eiland’ al helemaal in de ontspannen sfeer brengt!

Naxos ligt op 4 uurtjes varen van Athene en heeft een ongelooflijk mooie “Chora”. Je kan verdwalen in de zgn. “Old town” met een oud kasteel/burcht bovenaan de heuvel. En beneden aan de haven kun je eten en drinken in heerlijke ambiance. Maar we kwamen niet alleen voor vakantie….

Brigitte nam ons mee van hot naar her om ons te laten kiezen uit alles wat Naxos te bieden heeft , zodat onze dag perfect en naar onze wensen zou verlopen!

En zo geschiedde…

4 September 2009 in de ochtend deden we onze voorbereidingen en ontmoetten we elkaar in het mooie Lianos Village hotel, waar de fotograaf fantastische foto’s maakte. Vanaf daar gingen we naar een strand waar de huwelijksvoltrekking plaats vond, grappig genoeg heet dit stukje strand ‘Paradisos’! We waren met een klein gezelschap; alleen onze getuigen. Met z’n allen op het strand…. Het was het meest romantische dat ik me (als vrouw) kon voorstellen.

Brigitte nam alle zorgen en taken op zich, dus we genoten optimaal en intens van alle mooie momenten! Do loco-burgemeester was een vriendelijke man. Hij voltrok de ceremonie kort maar krachtig met Brigitte als tolk naast hem! Alles was versierd met ballonnen, bloemen, champagne en taart!

Gelukkig konden we al het papierwerk gelijk regelen op het gemeentehuis, zodat we onze huwelijksakten gelijk mee konden nemen!

Na afloop hebben we heerlijk geluncht in een taverna aan het strand, alwaar we genoten hebben van één van de locale specialiteiten ‘scharrelhaan in wijnsaus’.

Het was een heerlijke dag en we hebben van de eerste t/m de laatste seconde genoten! Met onze voeten in het zand, met alleen onze beste vrienden, met Brigitte als “manusje-van-alles” en in het mooiste land van Europa….

Dit zullen we nooit vergeten!

Liefs,

Irene en Voja

Irene en Voja (Naxos 2009)