Ino & Angela (Karpathos 2009)

Sinds flink wat jaren heeft Griekenland ons hart gestolen. Elk jaar gaan wij wel naar 1 of meerdere eilanden. Nadat we in 2004 voor het eerst op Karpathos zijn geweest wisten we zeker: hier kan niets tegenop! Toen we er in 2007 weer waren en voor de grap zeiden dat we hier ook wel konden trouwen dachten we allebei: ach, waarom niet? Na 2 jaar van voorbereiding werd op 10 juni 2009 onze droom werkelijkheid en hebben we elkaar het Ja (Ne)-woord gegeven!

Omdat we al verschillende keren op het eiland geweest waren en dus ook wel wat mensen kenden die ons wilden helpen, hebben we Brigitte van de Griekse Bruiloft ingeschakeld om ons te helpen met het papierwerk. Dit is nogal een klus, vooral met de vertalingen ervan. Brigitte heeft ons deze zorg volledig uit handen genomen, waardoor wij ons helemaal konden richten op de organisatie van de dag zelf. Tijdens het leuke voorgesprek bij Brigitte thuis gaf zij verder goede en nuttige tips hierover. Ze dacht dus erg goed mee, ondanks dat we haar hiervoor niet ingeschakeld hadden. Dat zegt dus genoeg over de passie die ze in haar werk legt. Ze dacht erg goed mee en dit hebben we erg in haar gewaardeerd, waarvoor onze grote dank!

Toen we onze plannen bekend maakten aan familie en vrienden kwam er een ware storm los: iedereen wilde erbij zijn! En zo gebeurde het dat we op 5 juni met 43 mensen het vliegtuig instapten richting dit mooie Griekse eiland. Omdat er ook al 6 mensen eerder waren gearriveerd waren we met een behoorlijk grote groep en we kunnen wel zeggen dat dit erg gezellig is geweest! De 5 dagen voor de bruiloft hebben we onze gasten wegwijs gemaakt op het eiland en zelf nog wat laatste dingetjes geregeld. Heleni, de eigenaresse van het appartementencomplex Sound of the Sea, had al heel veel geregeld, waardoor we ook zelf nog even konden genieten voordat het zover was.

De dag zelf was onvergetelijk: ontbijtje aan het zwembad, omkleden, bruid ophalen in het Griekse huisje bij het complex, waar we zelf trouwens 2 weken verbleven. Daarna hebben we foto's gemaakt op het eiland. Allereerst in het typisch Griekse dorpje Pyles, daarna in het vissersplaatsje Finiki en als laatste op het mooie strand van Achata. Hierna reden we weer terug en zagen we dat het complex al mooi versierd was voor het feest in de avond. Rond half vijf in de middag waren alle gasten op het complex aanwezig en kwam de bus voorrijden die de hele meute naar het kerkje Agia Kyriaki bracht. Dit kerkje ligt op een rots en daarboven hebben we wat toespraken gehad alvorens we naar beneden gingen voor het officiele gedeelte. Na het ja-woord (Ne!) zijn we weer de bus ingestapt en naar de haven gereden, waar de Love Boat klaarstond die ons 1,5 uur door de haven liet dobberen. Hier hebben we de overheerlijke bruidstaart aangesneden en dit weggespoeld met een verrukkelijk glaasje ouzo! Hierna weer de bus in en op naar Sound of the Sea voor het grote feest. Tot onze grote verrassing stonden daar 2 Griekse mannen ons op te wachten met typische muziek van het eiland. Zij bleven daarna nog een aantal uren aanwezig om het feest nog een extra Grieks tintje te geven, erg leuk! Na de champagne, wat hapjes, de toespraken en kado's werd het buffet geopend. Er lag héél veel eten! De mensen van Sound of the Sea hadden zelfsvoor lam gezorgd, zoals het met Pasen wordt opgediend. Dit doen ze dus normaal gesproken 1x per jaar, maar voor ons werd een uitzondering gemaakt, niets was ze teveel!

Na een superfeest hebben we de volgende dag nog lekker met z'n allen aan het zwembad gelegen, waarna het voor de meesten alweer tijd was om naar Nederland terug te gaan. We kunnen terugkijken op een fantastische week, die niemand ons meer afpakt!

Nogmaals bedankt voor alles en veel succes met de Griekse Bruiloft!


Ino & Angela 

Ino en Angela (Karpathos 2009)