Ido & Marta (Samos 2009)

Poolse bruid, Nederlandse bruidegom, Grieks huwelijk, …

We droomden altijd van een romantisch, intiem huwelijk met z’n tweeën. Gedurende onze zoektocht naar een ideale bestemming kwamen we uit bij “De Griekse Bruiloft”. ´┐ŻBrigitte was erg gastvrij en nodigde ons gelijk uit voor een kennismakingsgesprek. Tijdens dit gesprek hebben we onze wensen van onze huwelijksdag kenbaar gemaakt. Brigitte begreep onze wensen en zij hielp ons met het verzamelen van de benodigde documenten van ons internationale huwelijk. We hadden een “geheim” plan en Brigitte was de enige die van onze voorbereidingen afwist.

Nadat we alle voorbereidingen hadden gedaan, gingen we eindelijk naar het groene en romantische eiland Samos Twee dagen voor onze huwelijksdag hadden wij met Brigitte afgesproken voor het stadhuis van Samos-stad en zij begeleidde ons met de registratie van onze ondertrouw. Hierna nodigde Brigitte ons uit voor een heerlijke ijskoude Griekse frappe en namen we onze huwelijksdag door. Ook gaf Brigitte ons tips wat voor uitstapjes we kunnen doen op het eiland.

Op 8 mei 2009 was het eindelijk onze speciale, zonnige dag! Brigitte had de dag volledig voorbereid, zodat we intens van deze dag konden genieten. We waren 45 minuten te vroeg bij het stadhuis (we konden niet wachten J). Brigitte had ons van te voren al getoond waar de huwelijksceremonie plaats zal vinden, zodat we de weg al wisten in het stadhuis. De Grieken waren heel erg enthousiast en gastvrij. Samen met de burgemeester van Samos en twee Griekse getuigen legden wij onze huwelijksbelofte af: It was all Greek to us! - Maar gelukkig had Brigitte ons de vertaling van de ceremonietekst gegeven.

Toen we terugkwamen bij ons hotel wachtte ons een nieuwe verrassing: het personeel en enkele gasten wachtte ons op met een goed glas Samos wijn. Onze hotelkamer leek een Griekse tuin met honderden roosblaadjes!

Die avond belde wij onze familie en vrienden op om het geweldige nieuws te vertellen.

Ons huwelijk was precies zoals wij voor het ogen hadden. Het was onze dag.

We zullen voor ons 25 jarig huwelijksjubileum terugkomen naar Samos!

Brigitte, heel erg bedankt voor alles!

Ido en Marta (Samos 2009)