Gerben & Letty (Karpathos 2010)

Wij gaan al jaren naar Griekenland op vakantie en tijdens onze laatste vakantie in September op Kreta kenden we elkaar 10 jaar. Het kon niet uitblijven; Gerben vroeg me ten huwelijk. We waren het er al snel over eens dat we geen “standaard” bruiloft wilden maar een klein bescheiden feestje in een ontspannen en relaxte setting aan zee. Maar hoe en wat verder, geen idee …totdat Letty een advertentie van de “Griekse Bruiloft” zag in Griekenland Magazine, dit is wat we zochten ! Alles viel in 1 keer op z’n plek.

Na een lang telefoongesprek met Brigitte hebben we een afspraak gemaakt om langs te komen en verder kennis te maken. Brigitte bleek een hele spontane en vriendelijke dame, we voelden ons snel op ons gemak. Waar andere koppels een heel bewuste keuze maken voor een eiland lieten wij ons tot verbazing van Brigitte leiden door de vluchtschema’s van Arke en zo kwamen we uit op Karpathos. Karpathos was een nieuwe bestemming voor Brigitte en ze kon dan ook niet garanderen dat er op locatie kon worden getrouwd.

Vervolgens zijn we aan de slag gegaan om de benodigde documenten te verzamelen. Op sinterklaasavond hebben we onze trouwplannen aan onze familie bekend gemaakt en de gasten uitgenodigd. Uiteraard waren ze aangenaam verrast door onze plannen.

September 2010 was het zover. We al een paar dagen op Karpathos toen Brigitte aankwam. We hebben de ondertrouw gedaan, samen koffie gedronken en alle wensen nog even op een rijtje gezet. Vervolgens zijn we op pad gegaan om de kapper, manicure, taart en bloemen te regelen. Dit ging allemaal heel vlot en makkelijk ondanks een staking.

Vervolgens moest Brigitte vol aan de bak om het trouwen op locatie te regelen. De burgemeester zag onze wens, het trouwen op het strand niet zo zitten , maar was wel bereid om ons op locatie in ons luxe 5 sterren hotel te trouwen. Op het dak van ons hotel was een zwembad en prachtig uitzicht over de baai. Brigitte heeft vervolgens de hotelmanager gesproken en geregeld dat we op het dak mochten trouwen. In de volgende dagen hebben we een restaurant uitgezocht voor het diner en onze wensen besproken met de fotograaf. Brigitte heeft een bootje voor ons geregeld tegen een scherpe prijs. Tenslotte hebben we op ons verzoek nog een welkomstbijeenkomst georganiseerd voor onze gasten, een dag voor het huwelijk zodat zij ook kunnen konden kennismaken met Brigitte en nog eventuele vragen konden stellen.

Op de trouwdag zelf hebben we heerlijk uitgeslapen, rustig opgetut en aangekleed. De gasten verzamelden zich op het dak en genoten van het mooie weer en prachtige uitzicht. Toen kwamen wij aanlopen en kon de ceremonie beginnen. De ceremonie zelf ging vlot zoals verwacht.  Vervolgens nog wat groepsfoto’s gemaakt en toen met de taxi naar de haven. Op het bootje hebben we de verrukkelijke taart aangesneden en geproost op ons huwelijk. Na een tijdje varen kwamen we bij een strandje met aanlegsteiger. Hier hebben wij foto’s gemaakt en de gasten lekker gezwommen. Vervolgens zijn we aan de borrel gegaan op de boot. In de namiddag kwamen we terug in de haven. Iedereen kon even terug naar het hotel of appartement, even opfrissen. s’ avonds hadden we diner op een idyllische plek; op het strand, met de stoelen in het zand, onder de olijfbomen en met uitzicht op zee. Een perfecte afsluiter van een perfecte dag.

We bben de samenwerking met Brigitte als heel prettig ervaren, ze heeft goede ideeën en regelt zaken vlot en correct. Daarnaast beschikt ze over een grote portie tact. Onze bruiloft was een beetje beladen door Letty’s overleden vader en Gerben ‘s gescheiden ouders die elkaar weer voor het eerst in jaren zagen op onze bruiloft. Ze wist hier heel goed mee om te gaan en flexibel op de situatie in te spelen. Ten slotte vonden we het heel prettig dat niks “moest”. Bruiloften gaan vaak gepaard met bepaalde tradities en gebruiken waar wij niks mee hebben. Door het maatwerk van Brigitte konden wij veel zaken loslaten en precies de dag creëren die we wilden.

Brigitte nogmaals bedankt voor alles !

Groetjes Gerben en Letty

Gerben en Letty (Karpathos 2010)