Gaby & Richard (Chios 2010)

Een authentieke Griekse sfeer, vriendelijke mensen en een mooi afwisselend landschap, waarin zintuiglijke ervaringen van prachtige middeleeuwse dorpjes, heerlijke citrusgeuren en mastiek elkaar afwisselen. Chios, een prachtig eiland voor ons ja-woord op 4 juni! Er ging een hele voorbereiding aan vooraf. Brigitte van De Griekse Bruiloft heeft ons daarbij ontzettend prettig ondersteund.

Wij zijn allebei verknocht aan Griekenland. De mensen, de natuur, de leuke haventjes en de gezellige restaurantjes met hun overheerlijke eten. Onze wens was om te trouwen in Griekenland, maar hoe regel je zoiets nou? Na 1 minuut kwamen we op het internet al uit bij de Griekse Bruiloft van Brigitte van Rijn. Enthousiaste teksten in het gastenboek en foto’s van blije mensen sierden de website. Een afspraak was snel gemaakt en op een zaterdagochtend hebben wij voor het eerst kennis gemaakt met Brigitte. Nadat wij onze wensen kenbaar maakten heeft zij ons vervolgens geholpen met onze zoektocht naar de ideale bestemming, die voor ons in ieder geval onbekend moest zijn vonden wij. We hebben veel mooie foto’s gezien, waarvan die van Chios ons wel erg aanspraken en besloten dat dit onze bestemming moest worden en Brigitte onze wedding planner!

Juni 2010. Nadat wij met onze gasten waren gearriveerd op het eiland zijn we dezelfde middag in ondertrouw gegaan op het gemeentehuis in Thymianà, een dorpje vlakbij onze verblijfplaats Megas Limionas. Terwijl Brigitte in haar beste Grieks met de dame van de gemeente aan het praten was, staarden wij voor ons uit naar de vele stapels papier op haar bureau. Onze omschrijving: een gezellige chaos.

Diezelfde week zijn we veel met Brigitte op pad geweest: Kennis maken met de kapster voor Gaby en met de fotograaf; op zoek naar de mooiste bloemen en naar een sfeervolle locatie voor het diner en highlight voor Richard: taart proeven en uitzoeken bij de bakker.

Op de grote dag startten we met onze gasten in vakantieoutfit het officiële gedeelte op het gemeentehuis van Thymianà. Met een ietwat nerveuze burgemeester - het was zijn eerste buitenlandse huwelijk- maar wat een eer voor ons! Een tweetal uren later, opgetut en wel, vond de officieuze ceremonie plaats bij onze accommodatie: ongeveer 28 graden en uitzicht op een blauwe zee, wat wilden we nog meer!

Met de hartelijke lokale fotograaf Stavros bezochten we vervolgens het mooie lavastrand bij Emporio, op het meest zuidelijke punt van het eiland het prachtige strand bij Vroulidia en het mastiekdorp Mesta, met haar knusse dorpskern, smalle steegjes en vriendelijke en nieuwsgierige bewoners. Griekenland-fanaten als we zijn hebben we elkaar, tijdens het afsluitende diner ’s avonds in Karfas, beloofd elke vijf jaar onze trouwdag te vieren op dit geweldige Griekse eiland!

Brigitte, nogmaals hartelijk dank voor je prettige bijdrage en dito aanwezigheid, ook namens de gasten. Zonder jou hadden we het nooit zo ontspannen kunnen meemaken en niet zo zorgeloos kunnen genieten!

Liefs van Richard en Gaby

Gaby en Richard (Chios 2010)