Dorien & Rob (Skopelos 2010)

Yassas!

Mogen wij ons even voorstellen? Wij zijn Rob & Dorien de Ridder uit Den Haag.

Deze zomer zijn wij getrouwd. Niets bijzonders zult u zeggen. Daarin heeft u gelijk, veel mensen geven elkaar het ja-woord.

Wat anders is aan onze situatie is het feit dat wij ' ne' hebben gezegd tegen elkaar, wat in het Grieks ' ja' betekent.

Wij zijn namelijk getrouwd op het prachtige Griekse eiland Skopelos. Een klein eiland, met maar 4700 inwoners, onderdeel uitmakend van de Sporaden.

Twee jaar geleden waren wij op dit groene eiland, met zijn rustige baaien en prachtige natuur, met vakantie. Wij zijn daar verliefd geworden op elkaar, en op dit eiland.

En toen we dan ook onlangs besloten om te trouwen, was de keuze snel gemaakt.Laten we dit onder de warme Griekse zon doen!

Wij hebben Brigitte van Rijn, van ' de Griekse bruiloft' in de arm genomen, en zijn samen plannen voor onze grote dag gaan maken.

We wilden er een echt persoonlijke bruiloft van maken, voor ons alleen, met onze specifieke wensen. Dat bleek voor Brigitte geen enkel probleem. We merkten steeds weer tijdens onze gesprekken, dat zij over veel ervaring op het gebied van ' wedding plannen' beschikte . Ervaring in diverse soorten bruiloften, en niet minder belangrijk, ervaring met verschillende soorten mensen.

Afgelopen 1 juli was het zover. Het werd een prachtige dag, onder een strakblauwe Griekse hemel, met een kleine 40graden in de schaduw. We zijn in ons hotel getrouwd. Een ideetje van Brigitte. We hadden ook kunnen kiezen voor trouwen op bijvoorbeeld het strand, maar het comfort van een hotel was toch ook wel erg fijn.

De dagen voor onze bruiloft lagen wij lekker op het strand, en werden via sms-jes keurig op de hoogte gehouden door Brigitte over de stand van zaken. Zij regelde onze taart, de champagne, de auto, eigenlijk alles. En dat was precies wat we wilden! Op de dag zelf hoefden we dus niet meer te doen dan ' ne' te zeggen, en alles over ons heen te laten komen. Na de ceremonie zijn we met onze Griekse fotograaf en Brigitte in een auto over het eiland gereden. Op zoek naar mooie plekjes voor de trouwfotoos.

Dat was door de warmte af en toe wel een beetje afzien, pfff. Maar..de fotoos zijn de moeite waard vinden wij!

We hebben de dag afgesloten met een intiem dineetje in de bloementuin van restaurant 'the Orchard'. Ook daar was weer aan alles gedacht: er was gerekent op onze komst, dus lag er een heerlijk geurend boeket jasmijn op ons tafeltje. Super!

Wat Skopelos voor ons zo aantrekkelijk maakt, is de combinatie van rust, groene dichtbegroeide heuvels, stille stranden, en toch ook de mogelijkheid om 's avonds in Skopelos-stad wat te flaneren en een hapje te eten. Het stadje heeft geen druk centrum, maar wel een charmante en romantische uitstraling met witte huizen aan nauwe steegjes en straatjes.

Kortom: ook als u geen trouwplannen heeft is Skopelos enorm de moeite waard!

Dorien en Rob (Skopelos 2010)