Dieter & Kim (Corfu 2012)

25 mei 2011.. mijn ventje vraagt mij op het strand van Corfu heel romantisch ten huwelijk.
Tijdens de vele avondstrandwandelingen die volgen praten we al een beetje over hoe we ons huwelijk zien, en voor te zeveren zeggen we 'goh dat moet toch zalig zijn om hier in Griekenland te trouwen'
Een week later zijn we thuis en deze gedachte blijft toch wel erg hangen en na een beetje opzoekwerk komen we op de site van 'de Griekse bruiloft' terecht.. dit bleek dus mogelijk.. en hoe!! Het besluit was dus snel genomen, wij trouwen volgend jaar in Griekenland!
Na ons gesprek met Brigitte zijn we ervan overtuigd dat dit ons droomhuwelijk wordt, alles rustig en op het gemak, gene stress, niet teveel volk, mooie omgeving, mooi weer, alles waar we van dromen, noem maar op. 
De tijd die volgt hoeven we alleen maar te dromen, wat papieren op te halen en naar Brigitte te sturen, en onze reis te boeken. Alles wordt voor ons geregeld en wij, wij hoeven ons over niets zorgen te maken.. heerlijk ontspannend!
18 september 2012.. we komen opnieuw aan in ons zelfde hotelletje in Corfu waar de herinneringen helemaal naar boven komen. We maken kennis met Anne die daar alles zal begeleiden , en met Lizanne die de foto's zal verzorgen. Allebei alweer superlieve mensen die er mee voor willen zorgen dat alles is zoals je het wil. Met onze wensen in het achterhoofd deden zij een voorstel van hoe we de dag best konden indelen en welke locaties we konden nemen. We waren meteen verkocht !
Plots krijgen we te horen dat we niet op maandag kunnen trouwen zoals we voorzien hadden, dan maar een dagje later , moet kunnen :) Het paste eigenlijk perfect in het plaatje van het Griekse avontuur en de sfeer die we wilden.. ongedwongen, en alles kan.
25 september 2012.. DE dag ! Een gezellige drukte in de hotelkamer om me klaar te maken, en (lichtjes) nerveus om men ventje straks eindelijk terug te zien! Aan het stadhuis staat hij mij op te wachten met mijn boeketje bloemen, het is eindelijk zover! We gaan het gemeentehuis binnen en dit blijkt meer een gigantische balzaal te zijn, prachtig om te zien! Te voet gaan we verder door Corfu stad, waar we uiteraard veel bekijks hebben maar vooral veel applaus en felicitaties krijgen. Niet zo intiem als gepland maar wel een heel speciaal gevoel! Even iets drinken en wat foto's nemen en dan door naar de prachtige locatie die we hadden uitgekozen om onze eigen ceremonie te houden. Naast de zee, met bootjes en het oude fort op de achtergrond hadden we een soort altaartje gemaakt , de stoelen waren versierd, er waren bruidskindjes die met bloemetjes gooiden, de familie stond met bellen te blazen, het was super!! Onze ceremonie hadden we zelf ter plaatse in elkaar gestoken en onze getuigen waren akkoord om deze te leiden en ons dus eigenlijk 'te trouwen'. Het was mooi, ontroerend, romantisch, speciaal, uniek,... het was exact wat we gedroomd hadden en het paste perfect bij ons! Nog even iets eten daar, foto's nemen, genieten, en dan smullen van de lekkerste (bruids)taart ooit!!! Tegen de avond gaan we verder naar de haven, daar nemen we een taxi-bootje dat ons naar de overkant brengt, een eiland met enkel een restaurant op, super gezellig en de konijntjes ed lopen er gewoon vrij rond en zijn helemaal niet bang van je. Met het uitzicht op Corfu en zijn vele lichtjes, en onder begeleiding van live muziek krijgen we het eten voorgeschoteld. Veel te veel maar ongelooflijk lekker! We nemen het bootje terug en aangekomen in het hotel drinken we nog een laatste glaasje om de dag te laten bezinken. Iedereen ziet er heel gelukkig uit, vooral het pasgetrouwde koppel zit tot over hun oren te glunderen.
Het was een prachtige dag in het land dat ons hart gestolen heeft, helemaal ons droomhuwelijk!  

Een ervaring en een dag om nooit meer te vergeten!
Bedankt aan iedereen die hieraan heeft meegeholpen!!


Kim & Dieter 

Dieter en Kim (Corfu 2012)