Dennis & Sabine (Thassos 2009)

Lekker rustig trouwen alleen met het gezin op een mooie locatie. Dat idee kwam na misschien wel een jaar van verschillende alternatieven. In het blad “Griekenland Magazine” troffen wij de advertentie van Brigitte aan en hadden gelijk wel een beeld hoe trouwen in Griekenland zou zijn. Een land waar we met veel plezier naar toe gaan en al veel verschillende eilanden hebben gezien.

Na het lezen van alle leuke reacties op de website, besloten we een oriënterende afspraak te maken. Wij vonden het vooraf toch wel lastig om zo’n bijzondere dag door een wild vreemde te laten organiseren. Op de terugweg van ons kennismakingsgesprek was het voor ons wel duidelijk dat dit het moest worden. Wat ons vooral aansprak was de gedachte dat alles mogelijk was. Zelf bepalen op welk eiland je trouwt en zelf bepalen hoe de dag eruitziet. Na het leuke kennismakingsgesprek hadden wij er ook alle vertrouwen in dat Brigitte dit kon regelen.

Wij besloten op Thassos te trouwen omdat wij dit eiland nog niet gezien hadden. In de periode hieraan voorafgaand hebben wij regelmatig contact per mail of telefoon gehad over onze wensen voor de dag. Op de achtergrond regelde Brigitte de hele documentenstroom. Wat wij erg gewaardeerd hebben zijn de leuke ideeën van Brigitte voor deze dag. Op basis van haar ervaringen (ook op Thassos) kon ze goed inschatten wat wij leuk zouden vinden en of dat allemaal haalbaar en realistisch zou zijn.

Vanaf onze aankomst op het eiland werden wij warm onthaald. De tweede dag stond in het teken van de voorbereidingen. Wij vonden dit een erg relaxte en leuke dag. Het uitzoeken van een restaurant, een boeket en een bezoek aan het gemeentehuis, de fotograaf en de fotolocaties was de op één na leukste dag van de vakantie.

De dag zelf was perfect geregeld. Eerst zijn wij laat in de ochtend getrouwd op het gemeentehuis van Limenas (hoofdplaats van het eiland). Een relatief korte ceremonie, maar dat was prima. Voor ons ging het vooral om de leuke dingen erna. Na een uitgebreide fotosessie, reden wij in 20 minuten naar Kazaviti, een klein en rustig bergdorpje met twee tavernes aan een romantisch plein. Na de lunch reden we terug naar Limenas om vervolgens met een bootje naar een verlaten strand te varen. Na wat hapjes en champagne was het tijd om een duik te nemen. Na terugkomst in de haven volgde een rondrit door de stad met een mooi versierde koets. Na een paar rondjes door de kleine plaats, eindigde de rit bij het restaurant. Met een tafel achteraf, hadden wij een perfect diner op het strand. Alles wat wij lekker vonden stond in grote hoeveelheden op tafel. Eerst diverse voorgerechten en later nog een fors aantal hoofdgerechten.

Na deze perfecte dag reden wij terug naar ons hotel, een paar kilometer buiten Limenas. Bij aankomst werden wij nog voor een laatste keer verrast. Na een warm onthaal van de eigenaar en de gasten, die juist een Griekse avond hadden gehad, bleek onze kamer helemaal opgeruimd en versierd. Uiteindelijk leidde dit nog tot een aantal gezellige uurtjes in de bar van het hotel.

Wij hebben er bijzonder van genoten en zijn Brigitte dankbaar voor alle goede zorgen!

Dennis en Sabine

Dennis en Sabine (Thassos 2009)