Corine & Jarno (Samos 2013)

Onze trouwdag op Samos!

Trouwen was voor ons niet echt een prioriteit. Beiden leek het ons niet zo leuk om een traditionele bruiloft te hebben met veel tijdsdruk, gasten en stress. Als we dan al ooit zouden gaan trouwen, dan zouden we samen naar Samos gaan, bedachten we een aantal jaar geleden. Corine is sinds haar tienerjaren al een aantal keer op dit mooie eiland geweest en heeft altijd gezegd met haar toekomstige vriend terug te willen naar Samos. In 2008 was dit dan ook onze eerste vakantie samen en Jarno was ook voor dit eiland gevallen.

Begin 2012 begon het toch wel te kriebelen en praatten we af en toe over trouwen. Toen Jarno aan Corine vroeg of ze met hem wilde trouwen, tijdens het uitpakken van de boodschappen in de keuken, twijfelde ze eerst of dit wel een echt aanzoek was. Toen dit was vastgesteld, was haar antwoord natuurlijk: JA!

Via internet kwamen we uit bij Brigitte van de Griekse Bruiloft. Na wat mailcontact zijn we bij haar langs gegaan in Leidschendam voor een oriënterend gesprek. Dit was een heel fijn en helder gesprek. We waren er in de auto op de terugweg al over uit dat dit werkelijkheid ging worden, we zouden samen gaan trouwen op Samos!

We hebben er bewust voor gekozen om gewoon met zijn tweeën te trouwen, zonder gasten. We wilden niet stiekem trouwen, we hebben het iedereen gewoon verteld. Onze families vonden dat natuurlijk wel jammer maar waren bovenal erg blij voor ons. Wel hebben we een fotografe vanuit Nederland laten overkomen, omdat we het heel belangrijk vinden om een mooie herinnering aan onze trouwdag te hebben en het op deze manier toch nog kunnen delen met onze familie en vrienden.

Omdat Brigitte een weddingplanner op Samos heeft wonen, Bernadette, zou ze zelf niet aanwezig zijn op ons huwelijk. Voordat we naar Samos vertrokken, hebben we al leuk mailcontact gehad met Bernadette. Eenmaal aangekomen op Samos hebben we de volgende dag direct met Bernadette afgesproken. Ze kwam bij ons langs in het appartement (Christinangela in Kokkari). Wat een geweldige vrouw! De klik was er direct. We hebben al onze wensen op papier gezet en hadden er het volste vertrouwen in dat het een hele fijne, ontspannen trouwdag zou gaan worden. Een paar dagen later zijn we samen met Bernadette naar het stadhuis in Samos-stad gegaan om in ondertrouw te gaan.

Donderdag 9 mei 2013 was het dan zover, onze Grote Dag!


Het weer was niet zo best, het was erg bewolkt. Gelukkig stelde de fotografe ons gerust, zij was juist erg blij met de bewolking want dit zorgde voor een mooiere belichting tijdens het fotograferen. Na het omkleden stond Jarno te wachten in de prachtige tuin van het appartement. Wat een heerlijk moment om elkaar in zulke mooie kleding te zien! We zijn, na een aantal foto’s te hebben gemaakt, met de huurauto naar Samos-stad gereden. Bij het stadhuis ontmoetten we Bernadette. Bernadette vroeg zich af waar Corine’s zelfgemaakte veldboeket was… Oeps! Die stond nog in een yoghurtemmertje met water, bij gebrek aan een vaas, in het appartement in Kokkari.

In het stadhuis vond het officiële gedeelte plaats, het zetten van de handtekeningen. De locoburgemeester van Pythagorion heeft ons in het Grieks toegesproken en Bernadette vertaalde. Bernadette en Nikki, onze fotografe, waren tevens de getuigen. We mochten zelfs nog even foto’s maken op het balkon! Hierna zijn we via Vlamari naar Mourtia Beach gereden, hier vond de ceremonie plaats onder leiding van Bernadette’s man, Lefteris. Helaas begon het ineens heel erg hard te regenen en zag het er niet naar uit dat het snel zou opklaren. We besloten daarom om ons programma te wijzigen. We besloten om nu eerst te gaan eten bij de olijfboomgaard van Lefteris en Bernadette en als het droog werd alsnog de ceremonie op Mourtia Beach te houden.

Aangekomen bij de boomgaard, hebben we heerlijk gegeten van de door Bernadette zelfgemaakte, traditionele gerechten. Het was ontzettend gezellig en ontspannen. Maar de regen stopte maar niet en we besloten nog 20 minuten te wachten tot het zou opklaren. Zo niet, dan zouden we de spullen van Mourtia Beach ophalen en de ceremonie op de olijfboomgaard houden. Wonder boven wonder klaarde het binnen 15 minuten ineens op!

Op Mourtia Beach stond een prachtig gedekte tafel met gele veldbloemen klaar. Na een hele mooie en toepasselijke toespraak van Lefteris, kregen we lauwerkransen op ons hoofd, gemaakt van de olijfbomen van de boomgaard waar we net hadden gegeten. Bernadette strooide met rozenblaadjes en we hebben geproost met zelfgemaakte vlierbessen sap met bubbels erin. We kregen een prachtig stuk olijfhout met een citaat van Socrates erop cadeau. Ons hippie-huwelijk was compleet!
In Kokkari zijn we nog naar de kerk gegaan om een kaarsje te branden voor Corine’s overleden vader en hebben we nog een fotoshoot gehouden. Eenmaal terug in het appartement hebben we nog geskyped, gefacebooked en wat al niet meer, want het thuisfront was natuurlijk érg nieuwsgierig en leefde erg met ons mee. ’s Avonds heerlijk samen uit eten geweest bij restaurant Meltemi en behoorlijk verwend daar. Hartverwarmend om te zien hoe iedereen met je mee leeft!

We kijken terug op een onvergetelijke trouwdag, relaxed, authenthiek, met gezelligheid en bovenal veel liefde. In het bijzonder willen we Bernadette en Lefteris bedanken en natuurlijk ook Brigitte voor dit alles!

Corine en Jarno

Corine en Jarno (Samos 2013)