Chantal & Ralph (Chios 2012)

Onze bruiloft op CHIOS!

Hoe kwamen we nou op Chios? Nou dat is heel makkelijk, Brigitte had ons helemaal enthousiast gemaakt over dit eiland. We zijn zeker een soort van griekofielen maar in Chios waren we nog nooit geweest. Dus dat werd natuurlijk een hele uitdaging.

Nieuw eiland en ook nog trouwen, best spannend want je kan de meeste dingen daar pas regelen. Te denken aan ondertrouw, boeket, taart en niet te vergeten de locatie!

Maar we hadden alle vertrouwen in Brigitte en dat bleek ook terecht!!

Op een maandag kwamen we aan op Chios en vrijdag zou onze grote dag zijn. Na de reis te hebben overleefd met de trouwjurk en pakken in het vliegtuig werden we gelijk hartelijk ontvangen door Brigitte. Zij stond al bij ons appartement en had al van alles geregeld voor ons.

De eerste dagen zijn we met Brigitte op pad geweest om alles te regelen. Ze had al een voorselectie gemaakt dus we liepen gelijk de goede winkels binnen voor een boeket en een taart en ze had ook al wat locaties voor ons bekeken. Deze konden wij op ons gemak bekijken maar bij locatie nummer 2 ging ons hartje al sneller kloppen. De fotograaf Stavros was vanuit Nederland al vastgelegd en daar zijn we ook naartoe gegaan om kennis te maken en om een indruk te krijgen van zijn werk. Veel werk maar echt goed te doen en leuk om zo naar de dag toe te leven. Het is toch deel van de voorpret....

Vrijdag 1 Juni 2012!! Onze Griekse Bruiloft!!

Raar begin van de dag maar we gingen met onze getuigen om half 10 naar het stadhuis om 'officieel' te trouwen. Gewoon in ons vakantie kloffie. Wat een belevenis....we stonden al binnen 10 minuten weer buiten, even handtekeningen zetten en klaar, U bent getrouwd!!! We hebben er bewust voor gekozen om dit stukje van de dag op deze manier af te handelen.

Gelukkig gingen we daarna ons voorbereiden op het echte werk.

Nadat iedereen was omgekleed en de gasten waren gearriveerd is Ralph met Jasper (ons zoontje van 1,5) en de gasten naar de locatie gegaan. Dit was een oud amfitheatertje op een landtong met rondom uitzicht op zee. (Brigitte haar man en zoontje hadden de locatie helemaal versierd en schoongemaakt en het leger (!) bleek ook nog even geholpen te hebben)

Nadat iedereen op de locatie was kwamen Chantal en haar vader ook aan...... Chantal kon op die manier als een echt bruidje weggegeven worden door haar vader! Een bijzonder moment!

Na de ceremonie hebben we de heerlijke bruidstaart gegeten bij ons appartement en daarna zijn we gaan toeren over een deel van het eiland. We zijn naar het leuke vissers haventje Kataraktis gereden waar de gasten een lichte lunch kregen en waar wij hele mooie foto’s gemaakt hebben. Echt super leuk aan het strand en met die schattige blauwe vissers bootjes. We mochten zelfs gebruik maken van een hele oude grote vissersboot. Zulke foto’s heeft niemand!!!

Het programma liep allemaal wat uit, echt op zijn Grieks natuurlijk maar dat kon ons niet deren. We hebben het allemaal wat aangepast, de helft van de gasten zijn even gaan rusten, en wij zijn nog naar een andere locatie geweest waar we nog meer foto’s hebben gemaakt. Dit gebeurde in de prachtige 'Kambos' streek van Chios...

Na een uurtje rusten en even opknappen zijn we gezellig naar het restaurant gegaan waar de tafel al helemaal klaar stond. Wij hadden zelf wat versieringen gemaakt voor op tafel en dat hadden ze mooi gebruikt. Het eten was voortreffelijk en boven al onze verwachtingen in hadden we ook nog live muziek en wat kon hij goed zingen!!!

Een prachtige avond met fantastisch eten en mooie muziek. We gingen zelfs dansen met de eigenaren van het restaurant en de andere Griekse gasten in het restaurant stonden op van tafel om ons te vergezellen.

Een prachtige dag en een geweldige afsluiting!!!

Brigitte heeft ons tot in de puntjes goed geholpen, wij vonden het ook super dat zij er ‘s avonds ook nog bij was, wie weet doen we het over 10 jaar nog eens over!!!

Ralph, Chantal en Jasper

Chantal en Ralph (Chios 2012)