Chantal & Lex (Poros 2012)

Trouwen doe je niet zo maar, dat moet dan ook een dag worden die je nooit meer vergeet. En dat is het geworden! Woorden schieten te kort om deze dag / dagen te omschrijven en toch zullen we het proberen.

Na jaren van vooruitschuiven besloten wij begin 2012 om te trouwen, maar waar doe je dat, wie ga je uitnodigen, wat moeten we allemaal regelen. We zijn al 15 jaar bij elkaar waardoor het voor ons duidelijk was dat we het kleinschalig zouden willen doen. Maar waar? Al snel kwam naar voren dat het Griekenland werd, en om precies te zijn op het eiland Poros. een Grieks eiland in de Saronische Golf. Ook de locatie werd snel gevonden “Villa Dolphins”, een kleinschalig appartementen complex vlak naast mijn ouderlijke woning.

Via Internet kwamen wij bij Brigitte, wat een kanjer, terecht, zij heeft de administratieve handelingen en onduidelijkheden bij ons weg genomen en alles in goede banen geleid. Zowel voor, tijdens als na de trouwerij.

Ons gezin kwam aan op de woensdag, 5 dagen voor de trouwerij, waar wij intrek namen in ons appartement bij Villa Dolphins. Daar werden wij welkom geheten door Gianna en Dimitri. Zij hebben er voor gezorgd dat al onze familieleden en vrienden zich direct thuis voelde en dat niks ontbrak.

Op donderdag hebben we kennis gemaakt met Pappa George, de Griekse priester en zijn we op het gemeentehuis in ondertrouw gegaan. Elke dag kwamen onze familie leden en vrienden binnen druppelen. Dit zorgde ervoor dat we met z’n allen gezamenlijk naar de climax toeleefde, elke dag samen verhalen ophalen, lekker eten, zwemmen, en een paar drankjes nuttigen. Wat een heerlijk leven.

De ceremonie speelde zich af in de tuin van mijn ouderlijke woning, nu onderdeel van Villa Dolphins, in een schitterend aangekleed decor. De burgemeester zelf heeft de huwelijksvoltrekking in het engels volbracht wat veel hilariteit met zich mee bracht aangezien niet alles even goed werd vertaald. Na een korte lunch liepen we in een stoet naar de kleine bootjes die klaar lagen bij de pier aan het strand. Daarvandaan vaarden we naar het kleine eilandje “Daskalio”, Island of Love. Een onbewoond eilandje in de vorm van een hart met alleen een klein kerkje. Daar heeft de Griekse priester, “Papa George” de huwelijksvoltrekking nogmaals over gedaan. Na terugkomst bij Villa Dolphins hebben we s’avonds een onvergetelijk feest gevierd in de tuin bij het zwembad met Live muziek (Grieks), heerlijk eten, lekkere drankjes, etc. Als afsluiting zijn we midden in de nacht, nadat we met z’n allen in het zwembad waren beland, in een stoet weer naar het strand gegaan waar we gezellig hebben zitten tokkelen op een gitaar en nog wat kleine alcoholische versnaperingen hebben genuttigd.

Mede door de hulp van Brigitte in Nederland en Gianna op het eiland is het al met al een dag geworden die wij NOOIT meer zullen vergeten.

Lex Fabistas

Chantal en Lex (Poros 2012)