Bas & Wendy (Chios 2009)

15 mei 2009 dat zou onze dag worden. We wilde geen grote bruiloft waarbij je allemaal mensen verplicht uit zou moeten nodigen. We hebben eerst wat mogelijkheden in Nederland bekeken, maar dan kan je toch lastig ontkomen aan de verplichte uitnodigingen. Tot Bas op een dag zei, waarom trouwen we niet in Griekenland, onze favoriete vakantiebestemming. De beslissing was genomen. Nu op zoek naar iemand die dit voor ons kon realiseren.
We zijn uiteindelijk bij Brigitte uitgekomen. Haar persoonlijke aanpak sprak ons erg aan.

Een eiland uitzoeken dat viel niet mee, ze zijn eigenlijk allemaal mooi. Uiteindelijk is het Chios geworden, mede op aanraden van Brigitte. Ze zal af en toe wel gek van ons zijn geworden. We hebben er geen moment spijt van gehad.
Een schitterend eiland, met nog weinig toerisme en echte griekse gastvrijheid.

Op 11 mei zijn we aangekomen.Tijdens het inchecken kwam Brigitte binnen. Ondanks dat we haar maar een keer "live" ontmoet hadden, was er direct het gevoel haar al jaren te kennen.

Die middag heeft ze een lunch met al onze gasten (21 volw en 6 kids) in het hotel geregeld en zich gelijk even aan hen voorgesteld.

De volgende dag zijn wij met haar en onze dochter naar Chios stad gereden voor een bezoek aan de bakker, de kapper, de (loco) burgemeester en natuurlijk gaan kijken op onze trouwlocatie. Welke prachtig was met uitzicht over zee en een klein haventje. Verder het restaurant bezocht waar we zouden gaan eten. Alles ging zo relaxed!

Vrijdag 15 mei was het zover, s morgens eerst naar het gemeentehuis van Vrondados om de akte te tekenen, daarna wat stempels gehaald en toen snel terug naar het hotel waar de kapper al stond te wachten.

Uiteindelijk toch nog wat tijdnood voor de bruid en stress om een thuis achtergebleven lint waarmee de jurk van onze dochter dichtgestrikt zou moeten worden, gelukkig is overal een oplossing voor en bood een kado lintje uitkomst.
Gelukkig was dit het enige en verliep de dag verder helemaal super.

Wij verden opgehaald door een kever carbrio en naar de trouwlocatie gebracht waar de gasten al op ons stonden te wachten. Na de ceremonie aan het strand taart en champagne. Hierna gingen wij foto's maken op het strand en de boot en onze gasten konden nog even heerlijk zitten en wat drinken.

Uiteindelijk kwamen ook de gasten naar de boot waarmee we een uurtje of 3 hebben gevaren, met aan boord heerlijke griekse hapjes gemaakt door de vrouw van de kapitein. Ook hier was de gastvrijheid weer ongekend.

Terug in het hotel even opfrissen en naar het restaurant, wederom gelegen aan het strand waar we heerlijk hebben gegeten. Het restaurant was zelfs speciaal voor ons een dag eerder opengegaan.

De foto's die de fotograaf heeft genomen vormen nu samen met alle andere foto's een geweldige herinnering.
Wij hadden het zeker niet anders gewild.
Het was een overgetelijke week op chios, met als hoogtepunt natuurlijk onze trouwdag.

Griekenland had ons hart al veroverd, maar Chios zal voor altijd een speciaal plekje hebben, evenals Brigitte want zonder haar hadden we nooit zo'n onvergetelijke trouwdag gehad.

Wendy, Bas en Lois

Bas en Wendy (Chios 2009)