Bas & Esther (Kefalonia 2013)

Trouwen? Nee, dat gingen wij niet doen! Kost heel veel geld, we reizen heel graag en wilden dan graag het geld daaraan besteden…. Toch? Op 2 september 2011 werd Esther 30 en de gehele dag was Bas onrustig. Voor haar verjaardag kreeg Esther van hem een fotopuzzel en naarmate de dag vorderde, kwamen er meer en meer puzzelstukjes. De foto bleek een ring voor te stellen en in het gezelschap van een hele groep vrienden en familie, ging Bas op zijn knieën! En durf dan maar eens nee te zeggen ;-) ..

Éen dag na het aanzoek vlogen we voor 2 weken naar Kefalonia en na een aantal dagen wisten we het: hier gaan wij trouwen. Eenmaal weer in Nederland het internet geraadpleegd en daar ontdekten wij dat we niet de enige Nederlanders zijn die in de Griekse zon willen trouwen én dat daar speciaal een weddingplanner voor is…. Namelijk Brigitte. En nou wil het toeval dat zij bijna om de hoek woont, dus een avondje bij elkaar komen was zo geregeld. In overleg met Brigitte, prikten we een datum en gingen we een beetje wat regelen enzo. Maar rustig aan, want we hadden nog anderhalf jaar! Een aantal avondjes met Brigitte en een tweede bezoek aan Kefalonia verder, kreeg DE dag steeds meer vorm. Uitnodigingen werden persoonlijk gebracht, papierwinkel kwam op gang, jurk en pak werden gepast en aangeschaft, bruidsmeisje en getuigen werden gevraagd en ook ringen werden uitgezocht.

Voor de directe familie boekten we twee geweldige villa's, die we tijdens onze (voorbereidings)vakantie in juni 2012 al hadden gespot. Tijdens die vakantie selecteerden we ook al het strandje (Avithos beach) waar we de ceremonie wilden laten plaatsvinden en het restaurant waar we met het gezelschap zouden willen eten. De officiële papierwinkel kwam op gang, gelukkig konden we de verwerking allemaal aan Brigitte overlaten, en langzaam maar zeker kwam onze vertrekdatum dichter en dichterbij.

4 juni 2013 vlogen Bas en Esther met (schoon)ouders naar Kefalonia om daar op 8 juni een groep van 20 man/vrouw te mogen verwelkomen. Maandag 10 juni arriveerde Brigitte en toen begon het wel een beetje te kriebelen. Onder (bege)leiding van Brigitte werden de ijstaarten gekozen en besteld, bloemen geregeld, en brunch samengesteld en bij het restaurant van onze keuze werden er hapjes en wijnen geproefd.... Heerlijk!! En wat is het toch fijn dat je iemand bij je hebt die de taal spreekt! Want de Grieken spreken over het algemeen natuurlijk heel goed Engels, maar in je eigen taal gaat het natuurlijk allemaal een stuk eenvoudiger. Zeker als er verwacht wordt dat het bruidspaar een huwelijksaankondiging in het plaatselijke krantje plaatst… In het Grieks!

Op dinsdag de 11e arriveerde er nog een plukje gasten en waren we compleet!

Woensdag 12 juni.... de weersvoorspellingen voor de 13e zijn niet heel zonnig..... het zal toch niet he?? Die avond sliep Esther in de villa bij haar ouders en zussen. Bas zou haar hier de volgende dag komen ophalen. Om een uur of 2 werd het langzaamaan stil in de villa.

Donderdag de 13e!!!!!!! Zon!

De dag zou aanvangen met het, officiële, trouwgedeelte bij het stadhuis van Keramies met een klein gezelschap en dan 's middags rond een uur of 13 kwamen de gasten! Esther en bruidsmeisje Eline werden in hun jurken en make-up gehesen, Bas was inmiddels al heel lang klaar… Rond 13.30uur kwam Esther dan eindelijk, aan de hand van haar vader, naar beneden. Onder begeleiding van live Griekse muziek, werd er heerlijk gebruncht. Daarna gingen Bas, Esther en en Eline foto's maken, terwijl de gasten zich vermaakten in de zon en het zwembad. Na de foto's was er een kort rust-/omkleedmoment (de zon scheen toch volop, dus ook Bas had een nieuw overhemd nodig..) ingelast, waarna iedereen met taxi's (de taxichauffeurs stonden erop dat het bruidspaar de allermooiste taxi van het eiland kreeg) richting het strand van Avithos beach werd gebracht. Brigitte had op het strand een ceremonie geregeld met de burgemeester, waarbij wederom de trouwbeloften werden voorgelezen, deze keer vertaald door Brigitte (nu wisten we ook waar we 's ochtends nè op hadden gezegdJ).

Na de ceremonie en vele groepsfoto's op het prachtige strand van Avithos was het 50 meter lopen naar de taverne Avithos Preview, waar de eigenaar de bubbels al klaar had gezet.

Na het proosten en speeches van de getuigen was het tijd voor het diner. Enkele dagen van tevoren waren de wijnen, voorgerechten en hoofdgerechten bepaald en alles was tot op de puntjes verzorgd. Ook de ijstaarten, die bij een bakker in de hoofdstad Argostoli waren besteld, waren door de restauranteigenaar persoonlijk opgehaald. En alles was heerlijk!!

Aan het einde van de avond werd iedereen weer met taxi's terug naar hun hotel gebracht, waarna Bas en Esther nog even bij hun villa konden nagenieten van deze prachtige dag.

2 Dagen na de trouwdag vlogen Bas en Esther met bijna alle gasten en Brigitte terug naar Nederland.

Het klinkt cliché om te zeggen dat het een prachtige dag was en dat was het ook niet: het was meer dan dat; het was een prachtige week. Door op deze manier te trouwen, delen wij een geweldige week uit ons leven met een geweldige groep mensen met onze trouwdag als ultiem hoogtepunt.

Mogelijk gemaakt door Brigitte.

Bas en Esther (Kefalonia 2013)