Astrid & Will (Andros 2013)

23 juli Andros

We zijn alweer een tijdje thuis, maar we denken nog heel vaak terug aan onze huwelijksdag. We zijn zo blij dat we in Griekenland zijn getrouwd! Geen traditionele Nederlandse bruiloft, maar iets waar wij ons goed bij zouden voelen, dat was ons uitgangspunt. Dat is ook helemaal uitgekomen!

Griekenland zit in ons hart en al pratende en zoekende op internet kwamen we op de website van "De Griekse Bruiloft". We waren gelijk enthousiast. Dit is wat we zochten, trouwen en dat in "ons" Griekenland. Gelijk een mail gestuurd en een afspraak was snel gemaakt.

Brigitte ontving ons hartelijk met koffie en zelf gemaakte Griekse citroentaart. Meteen zat de ontspannen stemming er in!


Heel Griekenland is prachtig, maar voor ons huwelijk zochten wij een intieme sfeer op een authentiek eiland met relatief weinig toerisme. Een eiland met witte huizen en blauwe luikjes, het typische Cycladen gevoel. Maar ook een eiland waar we ook heerlijk vakantie met z'n drietjes vakantie konden vieren.

Brigitte kent de taal en weet ook de Griekse wegen te bewandelen daar waren we snel achter. Enthousiast vertelde ze over haar werk, ervaringen, de mogelijkheden etc. We hebben vele eilanden doorgenomen en toen kwam het idee om te kijken naar het eiland Andros. Een nieuwe bestemming voor ons, maar ook voor haar. Dubbel leuk eigenlijk! We waren gelijk verkocht, Andros zou het worden, De voorpret kon nu echt beginnen!

De huwelijksdag viel in onze zomervakantie we besloten naast Andros ook naar Tinos te gaan. Allemaal wat afwijkend dan bij een gewone reis, maar Prinos Reizen heeft alles flexibel geregeld! 23 juli zou onze trouwdag worden!

De reis was geboekt, de benodigde documenten waren binnen en daarom nog een keer afgesproken om "onze" dag door te nemen. Na de vele tips en ideeën van Brigitte hadden wij de dag indeling snel rond. Zij gaf ons het vertrouwen dat het allemaal goed kwam. We waren er dan ook helemaal klaar voor!

Vanaf Athene met de taxi naar Rafina en met de boot naar Andros. Wat een heerlijk weer was het. Hoogzomer, maar een verfrissend Cycladen windje, helemaal niet te warm!

De dag na aankomst hebben we met Brigitte in Chora (Andros stad) bij de bloemist de bloemenarmband en bij de banketbakker de bruidssuikers en ijstaart besteld. Ook nog een leuke lunchgelegenheid uitgezocht en tevens de administratie op het stadhuis in orde gemaakt. Toen ook alvast kennis gemaakt met de burgemeester. Deze bedankte ons voor het kiezen van "zijn" eiland. Hij zei "kies maar een plek waar de plechtigheid kan plaatsvinden". "In mijn kamer, op het aangrenzende balkon, op de trap bij de ingang of in de hal". Desnoods sluit ik even het stadhuis tijdens de voltrekking van het huwelijk!"

Én wat hebben wij een mooie, onvergetelijke dag gehad!


We gingen op weg naar het stadhuis vergezeld door twee muzikanten. Een Griekse traditie. Eerst moesten we even wennen aan dit idee! Maar wat gaf het een bijzonder feestelijk tintje aan de dag!

Daarbij nog een ontroerend onthaal op het stadhuis, waar bij ik als bruid een bruidsboeket kreeg van de burgemeester. Dat is toch uniek! Het was een mooie ceremonie, levendig vertaald door Brigitte. Feestelijk afgesloten met amandelmelk en amandelkoekjes, volgens traditie op Andros. Dat werd ons ook weer aangeboden door de burgemeester ! Ook het personeel van het stadhuis genoot echt mee met ons! Wij vonden het heel speciaal allemaal.

Na de ceremonie liepen we vergezeld van ons muziekgezelschap naar het restaurant voor een uitgebreide lunch van allerlei heerlijk Griekse hapjes (mezedes).

Chora kent een autovrij centrum waar de lokale bevolking op de terrassen geniet van de Griekse frappé c.q. koffie. En wat gebeurde er? Men begon te klappen, foto's te maken en riep ons gelukwensen toe! Weer zo'n bijzonder moment.

Na een heerlijke lunch, zijn er nog prachtige foto's gemaakt door onze Griekse fotografe Angeliki (ook gevonden door Brigitte). Aan het eind van de middag dag hebben we ons omgekleed, zijn we lekker gaan zwemmen en hebben we op het strand nog lang nagepraat!

Brigitte heeft alles tot in de puntjes georganiseerd en kwam spontaan met leuke ideeën en suggesties. Zij genoot zelf ook zichtbaar en dat maakte de voorbereidingen en dé dag er alleen maar leuker op.

Brigitte, ENORM bedankt! Dank zij jou is het een mooie vakantie én vooral een fantastische trouwdag geworden! Είσαι η καλύτερη!

Astrid en Will (Andros 2013)