Ans & Peter (Samos 2013)

Onze Griekse droom bruiloft!

Op een lounge terrasje vlakbij Potami beach kregen wij, in juni 2010, het idee om te gaan trouwen op Samos en de datum moest zijn vrijdag de dertiende 2013!
Terug gekomen in Nederland werd de site van Brigitte gevonden en zo hebben we contact opgenomen zijn voor een gesprekje geweest en al snel werd het besloten. Peter en Ans gaan trouwen op 13 september 2013 op het eiland Samos en in ons lievelingsplaatsje Ormos.
Na veel onderling contact met zowel Brigitte en Bernadette brak dan eindelijk de datum aan dat we naar Samos vertrokken, dit was een week voor de grote dag.
Op maandag moesten we in ondertrouw in het dorp Marathokampos daar werden we door Bernadette opgewacht een hele leuke gezellige lieve dame. Hierna zijn we in Ormos naar de bakker gegaan om een mooie bruidstaart te bestellen en ook op zoek naar een lokatie om op het strand te kunnen trouwen en daarna koffie met taart te nuttigen. Deze werd al snel gevonden omdat Bernadette alles in het Grieks kan bespreken. Hierna zijn we op zoek naar de schipper gegaan die op de dag ons met 2 boten van Ormos naar Balos zou gaan varen. Zelf zijn we nog naar Stella geweest het restaurant waar het feest overdag zou plaats vinden, hebben het menu doorgenomen en genoten van hen heerlijke eten. Ook hebben we nog een trouwring gekocht met het Griekse meander teken. En ook alles besproken in het app complex over het feest s'avonds.
De rest van de week hebben we heerlijk genoten van Samos en natuurlijk een beetje voorgebruind voor de grote dag.
Op dinsdag kwamen alle gasten aan en was het opeens gezellig druk in ons appartementencomplex. Wat hebben we het fijn gehad met zijn allen. En wat zijn we verwend door " de mama" van Yiannis ze kookte de heerlijkste gerechten voor ons.
Woensdagavond heeft Peter nog zijn vrijgezellen avond gevierd met zijn vrienden in een klein barretje in Ormos tot in de late uurtjes. En ze werden netjes thuisgebracht door de eigenaar!

En toen was daar de grote dag met zijn allen ontbijten en daarna allemaal mooi maken.
Eerst onze kleding aan iedereen geshowed en toen met 2 vrienden naar het strandje vertrokken om de foto reportage te maken dit was erg leuk en ook super heet. Terug in het complex weer iets opgefrist en ondertussen waren alle gasten al vertrokken naar Ormos. Wij werden opgehaald door een boer met een tractor waar we achterin een karretje op 2 stoeltjes zaten zo zijn we naar Ormos gereden. Onderweg allemaal zwaaiende en lieve mensen. Bij de lokatie stond Bernadette en de loco burgemeester ons op te wachten en ook alle gasten die niets wisten van onze vervoermiddel dus dat was hilarisch. Het restaurantje was mooi versierd en de tafel voor de plechtigheid stond klaar.
Het trouwen was snel gebeurd op zijn Grieks. Hierna hebben we koffie gedronken en bruidstaart gegeten ( was nog half bevroren, iets te laat uit de koeling gehaald) maar ook hier kon iedereen hartelijk om lachen.
Hierna zijn we op de boten gestapt en hebben een uurtje langs de kust gevaren en op de steiger in Balos werden we opgewacht door Stella en een muzikant die ons met zijn gitaar begeleide naar het restaurant. Zo lief en hartelijk allemaal en Stella gooide rijst en rozenblaadjes over ons heen. De tafels waren geweldig gedekt en er was eten in overvloed en zo lekker. Wij hadden afgesproken dat ze de vrije hand hadden. Toen was het groot feest met muziek, eten en veel gezelligheid. Om half vier was iedereen aan het dansen, zelfs een polonaise werd er gelopen. Heb in Nederland nog nooit een bruiloft gehad waar in de middag al gedanst werd. Bedankt lieve Stella en zoon Kyriakos jullie hebben ons feest onvergetelijk gemaakt. Bernadette heeft ook mee gefeest en vond het zo leuk dat we allemaal in het wit/blauw waren gekleed en dat de trouwjurk van oude trouwjurken was gemaakt.
Rond half vijf zijn we weer met de boten vertrokken en aangekomen in het appartement en had iedereen 2 uurtjes tijd voor zichzelf, sommigen doken in het heerlijke zwembad of op het balkon lekker zitten. Ondertussen waren ze bij het Appartement druk de tafels aan het dekken en alles was mooi versierd voor het feest s'avonds.
Om acht uur werden we verwacht, iedereen had zich omgekleed. En toen wachtte ons weer een heerlijke barbecue met alles erop en eraan. Na het eten barste het feest los met muziek, er was een lied voor ons gemaakt, een mooi stuk door de kinderen gedaan en een hilarisch optreden van Demis Rousos. Ook werd er weer gedanst en polonaise gelopen tot in de kleine uurtjes.
Yiannis en familie van Panorama appartements ook bedankt voor de geweldige week die we bij jullie hebben gehad. Wat een lieve mensen zijn jullie en wat zijn we verwend!
Na de trouwdag hadden we nog 3 dagen om te genieten van het mooie Samos en toen op dinsdag weer naar huis. Om vervolgens nog weken te leven in die mooie droom die werkelijkheid was!


Dank jullie wel Brigitte en Bernadette dankzij jullie kon dit allemaal plaatsvinden!

Ans en Peter (Samos 2013)