Annemarie & Marcel (Lefkas 2010)

Marcel heeft mij anderhalf jaar geleden ten huwelijk gevraagd bij de vuurtoren op Lefkas, we dachten gelijk zou het niet heel erg leuk zijn om ook te trouwen op Lefkas? Want zo'n standaard bruiloft in Nederland waar je de hele dag wordt geleefd is niks voor ons..

Toen we thuiskwamen hebben we op internet gekeken, en kwamen terecht op de site van "de Griekse Bruiloft". Dit sprak ons erg aan ook door de leuke verhalen….

Vervolgens hebben we een afspraak met Brigitte gemaakt, en het klikte gelukkig meteen!

We zijn op zaterdag 5 juni met een klein groepje vrienden en familie naar Lefkas vertrokken.
Op maandag hadden we met Brigitte afgesproken. Samen hebben we de bruidstaart en de bloemen besteld, en alles gezellig op een terrasje nog even doorgesproken.
De dag erna zijn we in ondertrouw gegaan! Brigitte had de fotografen (een heel gezellig echtpaar) al geregeld en gesproken over de planning.

We hadden zelf al in gedachten dat we wilden trouwen bij het huisje met zwembad waar we verbleven, en dit bleek gelukkig mogelijk te zijn! Ook hadden we al een restaurant voor 's avonds uitgezocht, en Brigitte heeft samen met ons de dag voor de bruiloft het gedeelte versierd waar we gingen eten.

Op 10 juni was het dan eindelijk zover! We zijn 's morgens met Brigitte en de getuigen eerst naar het stadhuis gegaan voor de officiële ceremonie, en hebben we elkaar het ja of ‘ne’- woord gegeven. De dag was perfect begonnen: 35 graden en zonnig!

Om 1 uur 's middags was de echte ceremonie bij ons huisje, en na het uitwisselen van de ringen hebben we lekker bruidstaart gegeten en champagne gedronken, ondertussen werden er al veel foto’s gemaakt. Aansluitend zijn we met z'n allen naar het haventje van Katouna gereden voor een paar groepsfoto's, en toen hebben we iedereen even achtergelaten in Lefkas-stad voor een drankje, en zijn wij meegegaan met de fotografen voor foto's op het strand, bij een paar oude windmolentjes en bij het fort. Dit was erg leuk om te doen!

Toen we iedereen weer hadden opgehaald, zijn we helemaal naar de andere kant van het eiland gereden, naar ‘Porto Katsiki’, daar hebben we heerlijk gegeten bij restaurant Oasis, dit restaurantje hadden we speciaal uitgezocht, omdat we hier na Marcels aanzoek ook hadden gegeten, en het heeft een hele vriendelijke eigenaar….hij heeft er alles aan gedaan om het ons naar de zin te maken!

En toen was de dag alweer afgelopen.... het gaat echt snel zo'n dag, maar het was allemaal precies zo gegaan zoals we wilden!

De volgende dag hebben we nog met Brigitte afgesproken op het stadhuis, voor nog een handtekening, en toen kregen we een kopie van de Griekse huwelijksakte mee.

Op 12 juni ging iedereen weer naar huis, en hebben wij nog lekker met z'n tweetjes genoten van een weekje samen in ons huisje, die week ging helaas veel te snel voorbij....

We hebben een hele leuke tijd gehad en een geweldige bruiloft! Brigitte, nogmaals bedankt voor alles, je hebt alles perfect geregeld voor ons!
Voor iedereen die in Griekenland wil gaan trouwen raden we dan ook aan om met Brigitte in zee te gaan!

Groetjes van Marcel en Annemarie Speijer

Annemarie en Marcel (Lefkas 2010)