Anne & Maaike (Kefalonia 2012)

Kefalonia, 23 mei 2012

Dus, trouwen en dan ook nog in Griekenland, dat besluit was in januari 2010 eigenlijk al snel genomen, maar hoe? Internet afspeuren: "Wij regelen alles voor u, u verblijft hier, trouwt daar, enz. enz." Daar kom je er een paar van tegen en nee, dat is niet wat we willen, dus verder zoeken. "de Griekse Bruiloft", zal er ook wel weer zo één zijn, toch maar even lezen want heel veel keus heb je niet. "De Griekse bruiloft vertaalt jullie wensen in een bruiloft die bij jullie past. Een bruiloft ‘op maat’ en geen arrangement!" Daar staat het, precies wat wij willen! En de ervaringen op de site doen ons besluiten contact op te nemen met Brigitte, in eerste instantie om eens te kijken of het überhaupt klikt en wat voor adviezen ze heeft.

Een afspraak is snel gemaakt en op 14 februari 2010 worden we hartelijk ontvangen bij Brigitte thuis. Al snel wordt duidelijk dat het klikt, het duurt niet lang of we zitten onder het genot van een bak koffie dan wel thee ervaringen uit te wisselen over Griekenland en wie waar is geweest en natuurlijk over de laatste bruiloft ervaringen van Brigitte. Dan door naar ons voorgenomen huwelijk, wat zijn de wensen en waar? Waar weten we nog niet, dat is deels waarom we daar zijn, wat willen we zoal en waar is dat dan mogelijk. Brigitte heeft net een hele leuke ervaring op Kefalonia achter de rug en raad ons aan om daar eens te gaan kijken als wij toch nog van plan zijn om van te voren een eiland te bezoeken. We hebben nog dik 2 jaar dus dat is wel de bedoeling.

Het eiland is een schot in de roos, schitterende natuur, bergachtig maar groen, mooie stranden, leuke dorpjes, we zien het al helemaal voor ons! Op 1 van onze verkenningstochten zien we een rondvaartboot voor een groot gedeelte bestaand uit hout. Die moeten we eigenlijk hebben voor onze bruiloft, de excursies zijn op dinsdag en donderdag, prima we besluiten op dat moment dat wij dan op woensdag 23 mei 2012 gaan trouwen!

Trouwkaarten de deur uit en dan maar wachten....het duurt tenslotte nog bijna 2 jaar! Ondertussen wel, af en toe bij familie en vrienden wat spontane kado's afgeleverd. Bijvoorbeeld het boekje over Kefalonia en Ithaki, waarvan we er een stapel van het eiland hebben meegenomen, daar kosten ze 7,5 euro terwijl ze in NL 17,5 euro kosten! Of later nog een keer een Grieks - Nederlands woordenboekje. En dan natuurlijk een half jaar van te voren de papieren voor het huwelijk regelen, het komt toch wel dichterbij nu!

Eindelijk is het dan zover, we vertrekken naar Kefalonia! Pak en jurk mee als handbagage, nog nooit met zoveel lol door de douane gegaan. Wij komen aan op dinsdags en wachten Brigitte zaterdags op bij het vliegveld en spreken meteen af om 's avonds de bloemen en het gebak te regelen en dan in het restaurant te eten waar wij denken dat we met de bruiloft gaan eten. Het is zo leuk om te zien hoe makkelijk Brigitte met de bakker en de bloemist in de weer gaat om onze wensen te vertalen en te zorgen dat het goed komt! Een paar dagen voor de bruiloft en het is allemaal geen probleem, moet je in Nederland eens mee aankomen! Dan lekker eten in Buttlers house, ons beoogde restaurant voor de bruiloft. Brigitte heeft eerst nog haar bedenkingen over de locatie (niet bij het strand etc.) maar als we eenmaal binnen zijn ziet zij ook waarom we het hebben uitgekozen het ziet er schitterend uit van binnen en het eten is er nog lekker ook! Ook het restaurant is geregeld! Maandags de catering en nog even langs de boot (deze was door Brigitte al eerder vastgelegd) en dinsdags in ondertrouw.

Woensdag 23 mei 2012, onze trouwdag! Vroeg uit de veren, de kapster komt zo voor Maaike dus Anne moet weg. Brigitte is er ook al redelijk vlot en zo ook de fotograaf en haar man (vrienden van ons). Alles is gewoon goed geregeld, Anne komt terug om Maaike op te halen en samen met de fotograaf gaan wij op pad om foto's te maken. Brigitte wacht de bus op en pikt daarmee onze 30 bruiloftsgasten op die zich onderweg hebben verzameld en ze neemt ze mee naar Agia Efimia, het plaatsje waar we trouwen. Daar aangekomen worden de mensen naar de pier gestuurd en komen wij 'stiekem' aan bij het gemeente huis, aangezien de burgemeester ons officieel niet buiten wil/mag trouwen doen we dat eerst, met alleen de getuigen. Brigitte heeft het dan wel weer zo af kunnen spreken dat er op de pier nog een officieuze ceremonie plaatsvindt. Na het voltrekken van het huwelijk blijven wij achter in het gemeentehuis en snellen Brigitte, de fotograaf en de getuigen naar de pier waar onze gasten staan te wachten. Ze hebben ons dan nog steeds niet gezien en zijn erg benieuwd. Dan kunnen wij ook die kant op en lopen heerlijk hand in hand (als man en vrouw) over de boulevard richting de pier. Onderweg krijgen we applaus en felicitaties vanuit de verschillende taverne's langs de boulevard. Op de pier worden we warm onthaald door familie en vrienden en we doen er de ceremonie nog eens dunnetjes over.

De ceremonie is nog niet afgelopen of het valt met bakken uit de hemel, dus snel in de boot die afgemeerd ligt aan de pier. Daar lekker varen, feesten en eten, gewoon lekker samen zijn en genieten met familie en bekenden, 's avonds heerlijk gegeten in het restaurant en daarna nog met een klein gezelschap een afzakkertje halen in een naastgelegen bar. Aangekomen in ons appartement was de troep opgeruimd, rozenbladeren op bed, de champagne stond koud! Wat een topdag!

Bedankt Brigitte! Niet alleen voor het regelen van onze bruiloft, maar ook gewoon omdat je er bij was!

Liefs Maaike en Anne

Anne en Maaike (Kefalonia 2012)